Definițiile din dicționarul explicativ pentru copților
Încep cu Se termină cu Conțin Anagrame Definiții
Caută cuvinte în funcție de literele lor
Găsește cuvinte care:

Definiții pentru copților

Definiții din Dicționarul Explicativ Român pentru copților:

COPT2, COAPTĂ, copți, coapte, adj. I. 1. (Despre alimente) Care a fost supus, fără apă sau alt lichid, acțiunii focului pentru a putea fi mâncat. ◊ Expr. (Fam.) Mort-copt = cu orice preț, necondiționat, neapărat. 2. (Despre fructe și plante) Ajuns la deplină dezvoltare sub acțiunea unor condiții naturale; bun de mâncat. ◊ Expr. Pică de coaptă! = a) excesiv de copt, foarte copt; b) (fig.) întrece măsura obișnuită, formidabil, culmea! II. Fig. 1. (Despre acțiuni, situații, condiții etc.) Care e gata, bun (de)..., potrivit (să)..., pregătit (pentru)... 2. (Despre oameni sau despre mintea, gândurile lor) Matur, deplin dezvoltat. III. (Despre abcese, bube etc.) Care a făcut puroi și este gata să se spargă. – Lat. coctus.

COPT3, -Ă, copți, -te, s. m. și f., adj. 1. Persoană care face parte din populația indigenă a Egiptului. ♦ Creștin care aparține unei secte din Egipt și din Etiopia. 2. Adj. Care aparține copților3 (1), care se referă la copți. ♦ (Substantivat, f.) Limbă derivată din vechea egipteană, folosită de copți3 (1) ca limbă de cult. – Din fr. copte.

COPT coáptă (copţi, coápte) 1) (despre alimente) Care este pregătit pentru mâncare prin încălzirea în cuptor. 2) (despre fructe sau despre plante) Care a ajuns în ultima fază de dezvoltare naturală; bun pentru consum. Măr ~. Cireşe coapte. ♢ Mort-~ în orice condiţii; cu orice preţ. 3) fig. (despre oameni) Care are suficientă experienţă de viaţă; ajuns la maturitate; matur. ♢ Om ~ la minte om cu bună judecată; om serios. 4) (despre stări de lucruri) Care este de acum gata de ceva; ajuns în faza superioară de dezvoltare. 5) (de-spre abcese) Care a făcut puroi şi este gata să se spargă. /<lat. coctus

vezi mai multe definiții (dictionarroman.ro)
vezi sinonime (dictionardesinonime.ro)

Cuvântul "copților" are 8 litere: C I L O O P R Ț

Nu au fost găsite anagrame pentru copților

Cuvinte (anagrame) formate adăugând o literă la copților:


I - picoților
Ă - clopoțiră

Vezi cuvinte care încep cu copților, cuvinte care se termină cu copților sau cuvinte care conțin copților

Cuvinte care conțin aceleași grupe de litere: co op ți il lo or
Cuvinte care încep cu literele: co cop copț copți copțil
Cuvinte se termină cu literele: or lor ilor ților pților


Cuvântul anterior: copții
Cuvântul următor: cor

Cuvinte aleatoare:

antipatiza bataj consfințesc potcovesc prejudeț profanez rectoscopie trinitroglicerină zvecuire înghețată
0.001s