Definițiile din dicționarul explicativ pentru mișca
Încep cu Se termină cu Conțin Anagrame Definiții
Caută cuvinte în funcție de literele lor
Găsește cuvinte care:

Definiții pentru mișca

Definiții din Dicționarul Explicativ Român pentru mișca:

MIȘCÁ, mișc, vb. I. 1. Intranz., refl. și tranz. A ieși sau a face să iasă din starea de repaus, de imobilitate; a(-și) schimba locul, poziția; a (se) clătina. ◊ Expr. (Intranz.; fam.) A mișca din urechi = a sugera cuiva că îi dai un bacșiș; a da cuiva un bacșiș. ♦ Tranz. și refl. A pune sau a fi în funcțiune, a face să funcționeze sau a funcționa. 2. Refl. și intranz. A porni din loc, a începe să se deplaseze în spațiu, a înainta. ♦ Refl. A frecventa o anumită societate, a veni în contact cu... 3. Refl. și intranz. A ieși din pasivitate; a acționa; a se strădui. ♦ Refl. (Despre grupuri sociale, colectivități) A se împotrivi, a se agita, a se revolta. 4. Intranz. Fig. (Fam.) A dovedi (oarecare) pricepere, a ști să se descurce. ♦ (Despre acțiuni, întreprinderi) A da rezultate satisfăcătoare. 5. Tranz. Fig. A determina pe cineva să acționeze; a îndemna, a însufleți. 6. Tranz. A impresiona sufletește, a emoționa; a înduioșa. – Et. nec.

A MIŞCÁ mişc 1. tranz. 1) A face să se mişte. 2) fig. (persoane) A determina la acţiune; a îndemna. 3) fig. A face să trăiască anumite emoţii, sentimente; a atinge. 2. intranz. 1) A schimba poziţia, clătinând dintr-o parte în alta. ~ din mâini. ~ din coadă. 2) (despre fiinţe) A (mai) fi în viaţă; a da (încă) semne de viaţă. Accidentatul mişcă. 3) (despre afaceri, întreprinderi, acţiuni etc.) A se dezvolta în mod progresiv şi prosper. 4) fig. (despre persoane) A vădi anumite cunoştinţe sau deprinderi într-un anumit domeniu. /Orig. nec.

A SE MIŞCÁ mă mişc intranz. 1) A ieşi din starea de imobilitate, schimbându-şi poziţia sau locul. 2) A fi în acţiune, îndeplinindu-şi funcţia. 3) A începe să se deplaseze în spaţiu; a porni (din loc). 4) fig. (despre persoane) A trece la acţiune; a înceta de a mai fi pasiv. 5) fig. (despre persoane) A se afla cu regularitate (într-o anumită societate), venind în contact cu ea. /Orig. nec.

vezi mai multe definiții (dictionarroman.ro)
vezi sinonime (dictionardesinonime.ro)

Cuvântul "mișca" are 5 litere: A C I M Ș

Nu au fost găsite anagrame pentru mișca

Cuvinte (anagrame) formate adăugând o literă la mișca:


A - iașmac
E - cișmea
I - mișcai
L - clișam
M - mișcam
O - moșica
P - pișcam
R - cașmir
T - mișcat
U - ciumaș mișcau mușcai

Cuvinte mai scurte formate din literele cuvântului mișca:

ac ca aci cai iac amic cima maci mica cași șiac cam mac caș ai ia mai mia imaș ași șai am șam șa ci ic mic mișc șic im mi și

Vezi cuvinte care încep cu mișca, cuvinte care se termină cu mișca sau cuvinte care conțin mișca

Cuvinte care conțin aceleași grupe de litere: mi șc ca
Cuvinte care încep cu literele: mi miș mișc
Cuvinte se termină cu literele: ca șca ișca


Cuvântul anterior: mișc
Cuvântul următor: mișcai

Cuvinte aleatoare:

canula comoditate culpabiliza dispune frigoterapie limfatism miticism nifoblepsie sicona îmbuna
0.002s