Definițiile din dicționarul explicativ pentru muști
Încep cu Se termină cu Conțin Anagrame Definiții
Caută cuvinte în funcție de literele lor
Găsește cuvinte care:

Definiții pentru muști

Definiții din Dicționarul Explicativ Român pentru muști:

MUSTÍ, pers. 3 mustește, vb. IV. 1. (Despre lichide) A se ivi (din abundență), a ieși la suprafață. 2. A fi plin de sevă sau de alt lichid; a fi îmbibat. – Din must.

MUȘCÁ, mușc, vb. I. 1. Tranz. A apuca cu dinții și a strânge tare (provocând durere, rănind sau sfâșiind). ◊ Expr. A-și mușca mâinile (sau degetele) = a) a se căi amarnic; b) a se înfuria. A-și mușca limba (sau buzele) = a-și ascunde un sentiment puternic, a se stăpâni. A-l mușca pe cineva de inimă să... = a se lăsa ispitit să..., a fi cât pe-aci să... A mușca pământul = a cădea la pământ (rănit sau mort); p. ext. a muri (1). ♦ (Despre insecte) A pișca, a înțepa; a pricinui durere, usturime. ♦ Fig. A provoca cuiva o senzație chinuitoare, neplăcută (de frig, foame etc.). 2. Intranz. și tranz. A rupe cu dinții o porțiune dintr-un aliment (pentru a mânca). 3. Tranz. Fig. A ataca cu vorbe răutăcioase, sarcastice; a înțepa. – Et. nec.

A MUST//Í ~éşte intranz. 1) (despre lichide) A ieşi în cantitate mare la suprafaţă dintr-o materie îmbibată; a apărea la suprafaţă din abundenţă. 2) (despre materii, corpuri etc.) A fi îmbibat până la refuz cu un lichid (care la apăsare iese la suprafaţă); a fi suprasaturat cu un lichid. 3) A conţine mult must, multă sevă. /Din must

A MUŞCÁ muşc 1. tranz. 1) A apuca cu dinţii strângând (până la durere, rănire, învineţire, rupere etc.). ♢ A-şi ~ mâinile a regreta amarnic, considerându-se vinovat de ceva; a se căi. A-şi ~ limba a regreta mult cele spuse anterior. ~ pământul (sau ţărâna) a cădea la pământ rănit sau mort. 2) (despre unele animale, mai ales despre insecte) A înţepa producând o senzaţie dureroasă; a mânca; a ciupi; a pişca. M-a ~t un şarpe. 3) fig. (despre ger, soare etc.) A produce o senzaţie dureroasă; a pişca. 4) (o bucată dintr-un aliment) A rupe cu dinţii pentru a mânca. 5) fig. A ataca răutăcios cu ironii sau cu vorbe; a înţepa; a înghimpa; a împunge. 2. intranz. (mai ales despre câini) A avea obiceiul de a ataca, rănind cu dinţii. /Orig. nec.

vezi mai multe definiții (dictionarroman.ro)
vezi sinonime (dictionardesinonime.ro)

Cuvântul "muști" are 5 litere: I M T U Ș

Anagrame pentru muști:

muști tușim

Cuvinte (anagrame) formate adăugând o literă la muști:


A - amușit mutași
E - muștei temuși ștemui
I - mișuit
L - știmul
Ă - mătuși tăușim

Cuvinte mai scurte formate din literele cuvântului muști:

im mi mit știm muși tiu tui uit tuși știu ști iu ui uși șui și mut mu tu ut tuș șut șt șu

Vezi cuvinte care încep cu muști, cuvinte care se termină cu muști sau cuvinte care conțin muști

Cuvinte care conțin aceleași grupe de litere: mu șt ti
Cuvinte care încep cu literele: mu muș mușt
Cuvinte se termină cu literele: ti ști uști


Cuvântul anterior: mustește
Cuvântul următor: mustimetre

Cuvinte aleatoare:

autoignora băcănie canasta eviscera habitual moșneag neacceptare prăjitura regresiune ușuță
0.002s